Perníčky I.
Potřebné ingredience
65 dkg hladké mouky, 25 dkg moučkového cukru, 25 dkg ztuženého tuku (Hera), 4 vejce, 13 dkg tekutého medu, 1/2 lžíce perníkového koření, např. Kotaniy, 3ú4 lžíce mleté skořice, 1 1/2 g jedlé sody (1 rovná kávová lžíce)
Postup přípravy
Tuk nastrouháme nahrubo do mouky, pormíchám s kořením a jednou sodou. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do folie a necháme uležet i 1 týden (stačí přes noc) v chladu. Vyválíme, vykrajujeme různé tvary a klademe na pečící papír dál od sebe. Upečeme dorůžova, vyjmeme a hned potřeme rozšlehaným vajíčkem. Sundáme z plechu a necháme na rovné ploše vychladnout. Zdobíme podle fantazie.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé